Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Guvernul va investi bani europeni în următorii 6 ani în agricultură, comunicații și transporturi

Guvernul va investi bani europeni în următorii 6 ani în agricultură, comunicații și transporturi

Un articol de: B1 TV - 03 Oct 2013, 08:23
Guvernul va investi bani europeni în următorii 6 ani în agricultură, comunicații și transporturi Economic

Agricultura, Comunicaţiile, Transporturile, Cercetarea și Protecţia Mediului sunt câteva dintre zonele în care guvernul intenţionează să investească bani europeni în perioada 2014-2020.

Potrivit noului proiect de acord de parteneriat, dat publicităţii de Ministerul Fondurilor Europene, România va avea la dispoziţie aproximativ 40 de miliarde de euro.

Sectorul agricol ocupă un loc prioritar în investiţiile cu bani europeni, conform proiectului de acord de parteneriat care va fi trimis Comisiei Europenene.

"Acţiuni pentru îmbunătăţirea performanţei economice a producătorilor primari printr-o mai bună integrare a acestora în lanţul alimentar prin programe de calitate. Acţiuni de sprijinire a activităţilor de prevenire şi gestionare a riscurilor agricole", se menționează în acest acord, potrivit Hotnews.

Comunicaţiile sunt un alt domeniu în care România va investi bani europeni în perioada 2014-2020.

"Acţiuni pentru furnizarea de servicii publice moderne online care să asigure interoperabilitatea diferitelor sisteme neintegrate în cadrul sectoarelor şi regiunilor, precum şi la nivel naţional", mai precizează raportul CE.

Transporturile sunt, de asemenea, prioritare în investiţiile pe care le va face ţara noastră cu fonduri europene.

"Creşterea mobilităţii urbane şi a serviciilor pentru pasageri prin dezvoltarea transportului urban în Regiunea Bucureşti-Ilfov, cu accent asupra metroului", se menționează în document.

România va avea la dispoziţie aproximativ 39,9 miliarde de euro în perioada 2014-2020.

Potrivit noului draft de Acord de Parteneriat, preşedinţii de consilii judetene şi primarii vor avea un rol important în aprobarea proiectelor europene derulate chiar de autorităţile locale. Primarii şi preşedinţii de consilii judetene sunt cei care controlează practic cele 8 agenţii pentru dezvoltare regională.

Conform noului document, Ministerul Fondurilor Europene s-a conformat cerinţelor Comisiei Europene de a trece finanţarea cadastrului de pe Fondul Social European la Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Pe ce va investi Guvernul bani europeni in 2014-2020
Embed:


Citeşte mai multe despre:   agricultura,   bani europeni