Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Guvernul vrea să achiziționeze o aeronavă de 12 locuri pentru deplasările oficiale ale președintelui și premierului

Guvernul vrea să achiziționeze o aeronavă de 12 locuri pentru deplasările oficiale ale președintelui și premierului

Un articol de: - 28 Aug 2013, 14:30
Guvernul vrea să achiziționeze o aeronavă de 12 locuri pentru deplasările oficiale ale președintelui și premierului Economic

Premierul Ponta a anunțat, miercuri, cu ocazia predării mandatului de ministru al Transporturilor Ramonei Mănescu, că Executivul va încerca să cumpere o aeronavă destinată deplasărilor oficiale ale președintelui, premierului, președinților celor două Camere parlamentare și celor ale miniștrilor.

”Vreau să vă spun că suntem singura ţară din Uniunea Europeană care nu are o aeronavă oficială. Folosim aeronava de la TAROM, care este foarte mare şi foarte scumpă şi care, în toamnă, iese din funcţiune. Încercăm să avem o aeronavă de 12 locuri, care să reducă aceste costuri de deplasare ale preşedintelui, primului ministru, preşedinţilor celor două camere şi ale miniştrilor, aşa cum au toate ţările din zonă. Slovenia, Slovacia, Serbia, Croaţia au aeronave. Ne costă mult mai mult să mergem de fiecare dată cu o aeronavă închiriată”, a declarat şeful Guvernului.

Acesta a precizat și că Ministerul de Finanțe va informa mass-media vizavi de sumele cheltuilte de către demnitari în aceste deplasări.

”O să încercăm până la sfârşitul anului să vă spunem cât s-a cheltuit pentru transportul demnitarilor: preşedinte, prim-ministru, preşedinţii celor două camere ale Parlamentului”, a conchis Ponta.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   aeronava,   Traian Basescu,   ramona manescu