Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic HSBC, cea mai mare bancă europeană, a înregistrat profit sub estimări, din cauza încetinirii economiei chineze

HSBC, cea mai mare bancă europeană, a înregistrat profit sub estimări, din cauza încetinirii economiei chineze

Un articol de: - 05 Aug 2013, 16:47
HSBC, cea mai mare bancă europeană, a înregistrat profit sub estimări, din cauza încetinirii economiei chineze Foto: demotix.com Economic

HSBC, cea mai mare bancă europeană, a înregistrat un profit net de 10,28 de miliarde de dolari în prima jumătate a anului, în creștere cu 10%.

Cu toate acestea, profitul se situează sub estimările analiștilor, din cauza încetinirii dinamicii pieţelor de creştere, mai ales cea chineză.

Majorarea profitului se datorează în principal scăderii provizioanelor constituite în Statele Unite. Deși analiștii estimau un profit de 10,57 de miliarde de dolari, profitul net înregistrat a fost de 10,28 de miliarde de dolari.

Acţiunile HSBC au scăzut cu până la 4,6% pe bursa de la Londra, notează Bloomberg.

Grupul financiar cu operaţiuni în 80 de ţări a arătat că piaţa chineză a încetinit în mod neaşteptat în primul trimestru al anului, în timp ce creşterea economică din America Latină a fost mai slabă în primul semestru din cauza evoluţiei nefavorabile a consumului retail.

Citeşte mai multe despre:   profit,   Bancă,   Europa