Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Probleme pentru gigantul bancar HSBC: Peste 35.000 dintre angajați vor fi concediați

Probleme pentru gigantul bancar HSBC: Peste 35.000 dintre angajați vor fi concediați

Un articol de: Sebastian Pricop - 18 Feb 2020, 17:04
Economic

Circa 15% din forța de muncă de la nivel mondial a HSBC Holdings PLC  va fi concediată după ce gigantul bancar a decis să intră într-o restructure masivă și să reducă costurile cu 4,5 miliarde de dolari până în 2022, anunță BBC.

Astfel, banca va concedia aproximativ 35.000 de angajați din întreaga lume deoarce dorește să reducă forța de muncă de la 235.000 la 200.000, conform directorului general interimar Noel Quinn.

HSBC, care realizează majoritatea veniturilor în Asia, a raportat un declin al profitului înainte de taxe de 33% anul trecut, la 13,35 miliarde de dolari, în special în urma unor deprecieri de active de 7,3 miliarde de dolari legate de operaţiunile comerciale bancare şi de investiţii din Europa. Analiştii se aşteptau la un câştig de 20,03 miliarde de dolari.

Banca, cu sedii în Marea Britanie şi în Hong Kong, operează în prezent în peste 50 de ţări din America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu şi Asia. Concedierile vin pe fondul încetinirii creşterii economice pe principalele pieţe ale HSBC.

De asemenea, HSBC a avertizat că situaţia angajaţilor şi a clienţilor săi este afectată semnificativ de epidemia de coronavirus din China.