Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ieșirea Greciei din zona euro, din nou în centrul atenției. Delegația comună a FMI, CE și BCE, așteptată la Atena

Ieșirea Greciei din zona euro, din nou în centrul atenției. Delegația comună a FMI, CE și BCE, așteptată la Atena

Un articol de: - 23 Iul 2012, 10:30
Ieșirea Greciei din zona euro, din nou în centrul atenției. Delegația comună a FMI, CE și BCE, așteptată la Atena Foto: business.financialpost.com Economic

Grecia revine în centrul atenției odată cu îngrijorările instituțiilor financiare internaționale privind posibilitatea de redresare economică, ceea ce reaprinde zvonurile unei posibile ieșiri a țării din zona euro, scire Bloomberg.

O delegație comună a FMI, CE și a Băncii Centrale Europene este așteptată marți la Atena.

Misiunea de evaluare, amânată din iunie pe fondul instabilităţii politice generate de alegerile parlamentare, va avea loc într-o atmosferă tensionată, caracterizată prin neîncrederea că Grecia îşi va respecta angajamentele şi reticenţa guvernelor din zona euro de a suplimenta împrumuturile către ţară.

"Dacă Grecia nu va îndeplini acele condiţii, nu se mai pot face plăţi", a declarat duminică, pentru postul de radio ARD, vicecancelarul german Philipp Roesler, totodată ministru al Economiei, care s-a arătat "foarte sceptic" că țara ar mai putea evita falimentul.

Grecia a cerut suplimentarea împrumuturilor şi amânarea ţintelor fiscale din acord, pentru a putea atinge obiectivul pe termen lung convenit cu creditorii externi, de a reduce datoria de stat la sub 120% din PIB până în 2020.

Citeşte mai multe despre:   FMI,   delegatie,   criza economica,   Fondul Monetar International