Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic În plină criză financiară, BNR a dat bonusuri de performanță de milioane de euro. Economistul Lucian Isar arată cum s-au acordat aceste prime

În plină criză financiară, BNR a dat bonusuri de performanță de milioane de euro. Economistul Lucian Isar arată cum s-au acordat aceste prime

Un articol de: - 01 Aug 2016, 17:33
În plină criză financiară, BNR a dat bonusuri de performanță de milioane de euro. Economistul Lucian Isar arată cum s-au acordat aceste prime Foto: istorie-pe-scurt.ro Economic

Noi detalii despre managementul defectuos de la Banca Națională a României. Economistul Lucian Isar scrie pe blogul său că în plină criză, la BNR s-au acordat prime de zeci de  milioane de euro.

În timp ce românii se confruntau cu o criză financiară crâncenă, în perioada 2008-2014, bancherii lui Isărescu se bucurau de bonusuri.

De altfel, acest afirmă că  tăierile de salarii și pensii din 2010 nu s-au făcut la cererea FMI, ci la sugestia “corifeilor locali”.

În aceeași perioadă s-au înregistrat 350.000 de falimente sau insolvențe, iar mii de români și-au pierdut locurile de muncă.

“In toata aceasta perioada de criza, BNR a dat bonusuri de performanta. Aproximativ 28,4 milioane de euro pe intreaga perioada de criza.

Economia reala a fost afectata major si a pierdut pe langa companii si locuri de munca si 28% din PIB (42 miliarde de euro) in crestere reala.

Bonusul incasat de BNR este de 0,7 la mie din performanta “negativa”, 1 milion de euro la 1,5 miliarde de euro de Produs Intern Brut pierdute”, scrie Isar pe blog.

Cum s-au acordat aceste prime:
– 2009, 7 milioane euro bonus
– 2010, 28,3 milioane lei bonus
– 2011, 6,6 milioane lei bonus
– 2012, 14 milioanelein bonus
– 2013, fara bonus datorită pierderii dar au crescut salariile cu 17 milioane lei
– 2014, 28,7 milioane lei bonus plus fond propriu pentru investiții

“Unii angajati BNR considera ca li se cuvine bonusul pentru auto-apreciata performanta, desi conform legii, singurul criteriu de performanta al BNR a fost ratat in 11 din ultimii 12 ani”, conchide economistul.

 

 Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   BNR,   Bancă