Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Încă un „băiat deștept” a fost scos din joc: Hidroelectrica a denunțat două contracte cu Alpiq RomIndustries şi Alpiq RomEnergie

Încă un „băiat deștept” a fost scos din joc: Hidroelectrica a denunțat două contracte cu Alpiq RomIndustries şi Alpiq RomEnergie

Un articol de: - 20 Iul 2012, 17:34
Încă un „băiat deștept” a fost scos din joc: Hidroelectrica a denunțat două contracte cu Alpiq RomIndustries şi Alpiq RomEnergie Economic

Hidroelectrica, aflată în insolvenţă, a denunţat alte două contracte încheiate de producătorul de electricitate, cu firmele Alpiq RomIndustries şi Alpiq RomEnergie.

Din analize rezultă că acestea au generat, din 2006, pierderi de 850 de milioane de lei, informează Mediafax. Potrivit administratorului, firma Euro Insol, contractul cu Alpiq RomIndustries a generat în perioada 2006-31 mai 2012 pierderi de 422 milioane de lei. În cazul contractului cu Alpiq RomEnergie, derulat din 2008, pierderile au fost estimate la sfârşitul lunii mai la 427,2 milioane de lei.

Anterior au fost denunţate alte trei contracte, cu Euro-P.E.C. şi EFT.

Contractele cu băieții deștepți au secat Hidroelectrica. Considerată cel mai important activ al statului, compania a ajuns în insolvență și s-a împrumutat în ultimi ani cu sute de milioane de euro,  pentru investitiții și supraviețuire. Asta, în condițiile în care societatea a pierdut din cauza băieților deștepți, peste 4,5 miliarde de lei.

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat vineri că până la sfârşitul lunii iulie ar putea fi denunţate toate contractele Hidroelectrica încheiate cu "băieţii deştepţi" şi speră ca până cel târziu la începutul trimestrului IV din acest an producătorul de electricitate să iasă din insolvenţă.

La negocieri au mai rămas Energy Holding, Alro, Elsid şi Electrocarbon. Contractul cu Electromagnetica a fost menţinut dupa creşterea preţurlui de la 140,2 lei pe MWh la 198,6 lei pe MWh.

Citeşte mai multe despre:   hidroelectrica,   contract,   energie