Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Începe JIHADUL BUGETARILOR: Orban anunță DEMITERI masive!

Începe JIHADUL BUGETARILOR: Orban anunță DEMITERI masive!

Un articol de: B1.ro - 05 Noi 2019, 10:16
Economic

 Începe marea epurare în aparatul bugetar. Șeful Executivului le-a pus gând rău celor angajați de către PSD. Urmează demiteri masive, scrie Capital.

O parte din angajații ministerelor nu se vor mai regăsi în organigramă după reorganizarea Guvernului şi reducerea numărului de ministere.

„O parte dintre ei cu siguranţă nu-şi vor găsi locul în cadrul noilor instituţii. Intenţia noastră este să facem şi o reevaluare a competenţei, a activităţii desfăşurate, a capacităţii de a ocupa funcţii de conducere sau execuţie. Vom organiza concursuri transparente, obiective, cu comisii de concurs care să poată să analizeze efectiv competenţele, experienţa, capacitatea managerială a celor care candidează pentru funcţii de conducere. Nu în ultimul rând studiem atent politica detaşărilor. S-a ajuns la o situaţie în care un procent semnificativ de angajaţi din sectorul public ocupă funcţii prin detaşare. Ar trebui să fie angajaţi prin concurs şi să gireze activităţile care fac parte din fişa postului.
Vrem modificarea legislaţiei astfel încât să nu mai permitem ocuparea funcţiilor de conducere prin politica delegării. Vom încerca să limităm durata permisă pentru o funcţie de conducere la maxim 6 luni, până se organizează concurs”, a spus Ludovic Orban într-o declaraţie de presă.

 

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Ludovic Orban
 
Loading...