Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Începe Prima Casă 2020. Ministerul Finanțelor a transmis acordul de distribuire pentru 1,98 miliarde lei

Începe Prima Casă 2020. Ministerul Finanțelor a transmis acordul de distribuire pentru 1,98 miliarde lei

Un articol de: - 20 Feb 2020, 15:42
Economic

A fost anunțată lansarea Programului Prima Casă 2020. Ministerul Finanțelor a transmis acordul de distribuire pentru 1,98 miliarde lei din plafonul total de 2 miliarde lei, alocat pentru anul acesta, către Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Programul Prima Casă 2020 beneficiază de aceleași condiții de garantare din partea statului român.

În program sunt înscrise 14 bănci din România.

Statul își dorește reducerea graduală a sumelor alocate pentru Prima Casă, program ce a luat naștere în timpul crizei financiare din 2008.

Dumitru Nancu, Director General al FNGCIMM a transmis că ”la finalul anului 2019, Programul Prima Casa inregistra peste 260.000 de garanții și promisiuni de garantare, acordate pentru achiziționarea sau construcția de locuințe, pe întreg teritoriul României", scrie Hotnews.

Acesta susține că “avem satisfactia de a implementa un program guvernamental, care a impactat pozitiv viata foarte multor romani, fie ca au fost beneficiari directi ai programului, vanzatori, antreprenori sau profesionisti implicati in sectoarele economice conexe” și declară că  FNGCIMM “este pregătit pentru lansarea unei noi etape în derularea programului Prima Casa, cu fluxuri de lucru optimizate, adaptate nevoilor beneficiarilor și partenerilor nostri, mentinand acelasi angajament de a oferi celor care apeleaza la noi, sansa de a-si implini visul, poate cel mai drag romanilor, acela de a avea o casa.”