Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic INCREDIBIL! Ţigările ELECTRONICE, mai nocive decât cele clasice: Cercetătorii anunţă ce poţi păţi

INCREDIBIL! Ţigările ELECTRONICE, mai nocive decât cele clasice: Cercetătorii anunţă ce poţi păţi

Un articol de: - 15 Noi 2017, 07:46
Economic

Credeai că doar ţigările clasice sunt nocive? Ei bine, nu! Sistemele electronice de livrare a nicotinei (ENDS) precum țigările electronice afectează frecvența cardiacă și funcția cardiovasculară în cazul șoarecilor, potrivit unei cercetări preliminare prezentată duminică în cadrul Sesiunii Științifice din 2017 organizată de Asociația Americană a Inimii (AHA) în Anaheim, California, Statele Unite, anunţă TVR.

Pe lângă nicotină, țigările electronice conțin în general propilen glicol și/sau glicerină vegetală, utilizată de obicei în loțiunile de piele pentru menținerea hidratării sau ca aditiv alimentar, însă efectele încălzirii și inhalării acestor substanțe sunt necunoscute.

În cadrul acestui studiu finanțat de institutele naționale de sănătate din Statele Unite oamenii de știință au analizat pe șoareci efectele asupra sistemului cardiovascular ale aerosolilor emiși de țigările electronice în comparație cu țigările tradiționale. Ei au descoperit că expunerea la aerosoli ENDS și fumul provenit de la țigările electronice au scăzut rapid frecvența cardiacă (bradicardie) în cazul șoarecilor.

Aceste descoperiri sugerează că expunerea la aerosoli produși de ENDS poate declanșa efecte cardiovasculare și poate crește riscul de apariție a aritmiei — bătăil neregulate ale inimii — și a afecțiunilor cardiace.

Pentru a studia aceste efecte asupra utilizatorilor de sisteme ENDS este nevoie de cercetări aprofundate, au notat specialiștii în cadrul unui comunicat de presă.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   studiu
 
Loading...