Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Industria performantă duce România cu un pas mai aproape de a deveni centrul industrial al Europei de Est

Industria performantă duce România cu un pas mai aproape de a deveni centrul industrial al Europei de Est

Un articol de: - 07 Oct 2014, 12:34
Industria performantă duce România cu un pas mai aproape de a deveni centrul industrial al Europei de Est Economic
România poate deveni economia de top din estul Europei, iar unul dintre pilonii aceste dezvoltări este chiar parcursul bun al industriei.

Creșterea producției industriale pe primele 7 luni din 2014 cu 9,7% față de perioada similară din 2013, industria contribuind cu o treime la formarea PIB-ului, forța de muncă cu productivitate ridicată și potențialul de accesare a fondurilor europene prin POS CCE sunt pași care stau la atingerea obiectivului tactic România - centrul industrial al Europei de Est, scrie Economica.

Acest lucru se bazează pe o creștere cu 6,1% a comenzilor noi din industrie, cifre comparate cu aceeași perioadă a anului trecut.  Creşteri au fost înregistrate la toate marile grupe de produse industriale: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+29,4%), industria bunurilor intermediare (+8,1%), industria bunurilor de uz curent (+7,6%) şi industria bunurilor de capital (+3,7%).

Printre firmele care au înregistrat cea mai mare rată de creștere a comenzilor se numără cele care produc calculatoare, produse electronice şi optice, echipamente electrice, maşini, utilaje şi echipamente, cu comenzi cu 17-18% mai mari comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2013.

O reală contribuție la atingerea acestui obiectiv stau și schemele de ajutor de stat adoptate în ultima lună, acestea urmând să stimuleze investițiile care creează locuri de muncă, care vor finanța nerambursabil costurile cu active corporale și necorporale aferente investiției inițiale.