Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic ING: Autoritățile române nu vor reuși să obțină un nou acord cu FMI înaintea alegerilor de anul viitor

ING: Autoritățile române nu vor reuși să obțină un nou acord cu FMI înaintea alegerilor de anul viitor

Un articol de: - 14 Oct 2015, 14:35
ING: Autoritățile române nu vor reuși să obțină un nou acord cu FMI înaintea alegerilor de anul viitor Foto: evz.ro Economic

România nu va reuși să încheie un nou acord cu FMI înaintea alegerilor de anul viitor, așa cum își doresc autoritățile, sunt de părere economiștii și investitorii ING.

Motivul este simplu - istoricul slab al evaluărilor din partea FMI și creșterea deficitiului bugetar anul viitor, conform Mediafax.

"Credem că autorităţile române nu vor reuşi să obţină un nou acord cu FMI, aşa cum îşi doresc, înaintea alegerilor de anul viitor, având în vedere istoricul slab al evaluărilor pentru precedentul angajament şi tendinţa de creştere a deficitului bugetar din 2016", potrivit unui raport al specialiștilor.

Marți, ministrul de Finanțea anunțat deschiderea discuţiilor dintre Guvern şi o misiune a FMI în România, fiind vizate în special proiectul bugetului pentru anul viitor, reformele structurale care nu au fost îndeplinite în acordul anterior, dar şi un posibil nou acord, mai flexibil.

Eugen Teodorovici consideră că un nou acord cu FMI mult mai flexibil poate constitui pentru România un plus.

Citeşte mai multe despre:   FMI,   acord,   Eugen Teodorovici