Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic ING Bank: Evoluțiile din Siria ar putea conduce la scumpirea prețului benzinei la pompă în România

ING Bank: Evoluțiile din Siria ar putea conduce la scumpirea prețului benzinei la pompă în România

Un articol de: - 28 Aug 2013, 17:42
ING Bank: Evoluțiile din Siria ar putea conduce la scumpirea prețului benzinei la pompă în România Foto:capital.ro Economic

Economiștii ING Bank au anunțat, miercuri, că recentele evoluții din Siria ar putea conduce la scumpirea benzinei la pompă în România, potrivit unei note remisă de bancă, citată de HotNews.

"Unul din efectele recentelor evoluții din Orientul Mijlociu a fost creșterea cu circa 5% a prețului petrolului în ultimele două zile, cu implicații posibile asupra prețului benzinei în România. Conform estimărilor noastre, modificările prețului petrolului la nivel global se traduc în proporție de 50% în prețul benzinei la pompă, iar o ajustare automată față de recentele evoluții ale prețului petrolului ar conduce la creșteri de 2,5% a prețului benzinei- de la circa 6 RON/litru acum până în jurul a 6,15 RON/litru", se arată în nota economiștilor.

Ei mai susțin că o presiune în creștere în piață a acestor produse ar putea avea un potențial impact asupra inflației.

"Credem că BNR nu va scurta ciclul de relaxare monetară din acest motiv, dată fiind situația cererii interne. Moneda locală s-a depreciat marginal ieri, cel mai probabil din cauza persistenței sentimentului negativ din piețele globale. Pierderi mai accentuate au înregistrat monedele regionale, iar tendința negativă a continuat în debutul ședinței de azi (n.r. miercuri). În linie cu comentariul nostru de ieri (n.r. marți), leul pare mai vulnerabil față de îngrijorările în creștere legate de situația Siriei decât a fost față de tema reducerii stimulului monetar din SUA. Evoluțiile din piețele globale sugerează că aceste îngrijorări au crescut doar marginal peste noapte, fapt care s-ar putea traduce printr-o ședință lipsită de direcție pentru leu, posibil cu o ușoară tendință de depreciere, deși incertitudinea rămâne elevată", se mai arată în document.

Citeşte mai multe despre:   scumpire