Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic ING le cere clienților să justifice provenineța banilor pe care îi au în conturi. Lipsa de informații poate duce la închiderea conturilor

ING le cere clienților să justifice provenineța banilor pe care îi au în conturi. Lipsa de informații poate duce la închiderea conturilor

Un articol de: Beatris Ionita - 16 Iul 2020, 09:33
ING le cere clienților să justifice provenineța banilor pe care îi au în conturi. Lipsa de informații poate duce la închiderea conturilor Economic

Clienții băncii ING s-au revoltat după ce au fost contactați de reprezentanții instituției pentru a fi întrebați amănunte despre activitățile economice pe care le desfășoară ocupă și despre proveniența banilor pe care îi au în cont, iar în momentul în care au refuzat să ofere aceste detalii s-au trezit cu conturile închise, fără a fi notificați, potrivit Libertatea.ro.

Chiar dacă și-au recuperat banii ulterior, aceștia consideră că informațiile pe care banca le cere sunt mult prea confidențiale și vor să amenință să sesizeze Avocatul Poporului. 

 

ING recunoaște că solicită informații sensibile clienților

 

Instituția bancară a confirmat practica, însă spune că se aliniează unei directive europeane care obligă instituțiile financiare să își actualizeze datele despre clienți, menită să combată infracțiunile, potrivit sursei citate. 

”Aceste verificări sunt obligatorii, iar suplimentar informațiilor de identificare, clienții trebuie să ofere și o serie de informații precum ocupația, scopul și natura relației de colaborare cu banca, sursa fondurilor ce urmează să fie utilizate în derularea relației de afaceri, etc. Aceste informații permit băncii să își îndeplinească obligația legală de a avea un profil al clientului astfel încât să detecteze comportamente neobișnuite și să le poată raporta autorităților relevante atunci când este nevoie”, a transmis ING.

 

Ce spune legea despre declararea provenineței banilor
 

Legea cere raportarea către Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor a oricărei tranzacții în numerar de peste 10.000 de euro și a datelor privind părțile implicate în tranzacțiile online de peste 15.000 de euro. Pentru remiterile de bani, rapoartele se fac începând de la suma de 2.000 de euro.

Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Citeşte mai multe despre:   banci