Înghesuială la Ferrari: Cota unităţilor alocate României pe 2011, aproape epuizată

Înghesuială la Ferrari: Cota unităţilor alocate României pe 2011, aproape epuizată
Foto: autoblog.com

Când vine vorba de produse de lux, românii nu se dau deloc înapoi. Cu atât mai mult cu cât vorbim despre autoturisme cu sute de cai putere. Directorul de vânzări al Forza Rossa, importatorul Ferrari pe piaţa locală, a anunţat, luni, că 27 din cele 28 de unităţi pe care constructorul italian le are alocate pentru România în acest an au fost deja comandate. În plus, există deja trei clienţi pentru noul model, destinat exclusiv competiţiilor.

„Până în prezent au fost comandate 27 de maşini, iar cota alocată României este de 28 de unităţi, iar până acum am livrat 5-6 unităţi „, a declarat, luni, reprezentantul Forza Rossa, Octavian Ursu, citat de Mediafax.  

Anunţul a fost făcut la evenimentul de lansare al modelului Ferrari 458 Challenge, primul bolid de curse disponibil la vânzare în România.

458 Challenge , un bolid cu 570 CP

Preţul pentru un Ferrari 458 Challenge este de peste 220.000 de euro. Modelul, derivat din 458 Italia, vine însoţit cu un motor V8 montat median şi are o putere maximă de 570 cai putere la 9.000 rotaţii pe minut. Acceleraţia de la 0 la 100 km/oră se face în mai puţin de 3,4 secunde.

Ferrari 458 Challenge este al cincilea model utilizat de Ferrari în programul său de curse, desfăşurat în trei campionate diferite.

Posesorii din România ai acestui model vor putea beneficia de asitare de pilotaj, servicii de asistenţă tehnică şi gestionarea maşinii.

Ferrari 458 Challenge, lansat în România

Noi modele Ferrari în România

Reprezentanţii Forza Rossa au anunţat că vor mai lansa în 2011 două noi modele, Ferrari Four, în mai – iunie, şi spre sfârşitul anului încă un vehicul despre care reprezentanţii companiei nu au dat detalii.

Începând din această lună, Forza Rossa este reprezentantul exclusiv al mărcii Lotus în România, Serbia, Muntenegru şi Republica Moldova, ţări în ale căror capitale va deschide câte un showroom până la în luna iunie a anului viitor.

În România, primul showroom Lotus va fi inaugurat joi, lângă Aeroportul Henri Coandă.

Dealerul Ferrari şi Lotus este controlat de către soţii Camelia şi Ion Bazac (fost ministru al Sănătăţii) prin  Forza Rossa Holding, firmă înregistrată în Cipru (86,3%). Celălalt acţionar al Forza Rossa, cu o deţinere de 13,6%, este un cetăţean italian, Leo Taroni.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe