Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic INS: Cifra de afaceri din comerţul auto a crescut cu 3,1 % în primele nouă luni ale acestui an

INS: Cifra de afaceri din comerţul auto a crescut cu 3,1 % în primele nouă luni ale acestui an

Un articol de: - 12 Noi 2014, 10:48
INS: Cifra de afaceri din comerţul auto a crescut cu 3,1 % în primele nouă luni ale acestui an Foto: rca-ieftin.ro Economic
Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele nouă luni faţă de aceeaşi perioadă din 2013, atât ca serie brută, cu 3,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3%, a anunţat Institutul Naţional de Statistică (INS), citat de Mediafax.

Evoluţia a fost influenţată de creşterile înregistrate la comerţul cu autovehicule (cu 4,9% ca serie brută), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (2,5%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (0,9%). Activităţile provenite din întreţinerea şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 1,2%.

În septembrie 2014, compativ cui aceeași lună a anului trecut, afacerile din comerţul auto au crescut atât ca serie brută, cu 9,7%, cât şi ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,3%. Faţă de septembrie 2013 indicatorii sunt mai mari cu 5,5%, respectiv 2,5%.

De asemenea, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat la nouă luni o cifră de afaceri cu 2,4% mai mare comparativ cu acelaşi interval din 2013, provenită de la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (+6,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+2,6%) şi activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+1,8%). Scăderi au înregistrat activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-3,7%) şi activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-3,1%).