Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic INS confirmă: Prețurile URCĂ, nivelul de trai coboară! Ce se va întâmpla în România până la sfârşitul anului

INS confirmă: Prețurile URCĂ, nivelul de trai coboară! Ce se va întâmpla în România până la sfârşitul anului

Un articol de: B1.ro - 28 Noi 2018, 10:30
INS confirmă: Prețurile URCĂ, nivelul de trai coboară! Ce se va întâmpla în România până la sfârşitul anului Economic

Directorii firmelor din România estimează o scădere a activităţii şi a numărului de angajaţi în construcţii, până în ianuarie, dar şi o creştere a preţurilor, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Datele indică percepţia managerilor asupra dinamicii unui fenomen şi nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii unui indicator statistic, scrie Ştiri pe surse.

Astfel, în activitatea de construcţii, managerii estimează, pentru următoarele trei luni, o scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -23%), dar şi a numărului de salariaţi (sold conjunctural -16%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere moderată a acestora (sold conjunctural +10%).

În industria prelucrătoare, managerii preconizează, pentru următoarele trei luni, o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +1%).

Pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice se va înregistra tendinţă de creştere (sold conjunctural +24%), în timp ce pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se va înregistra scădere accentuată (sold conjunctural -69%)”, se arată în comunicat.

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii aşteaptă, pentru următoarele trei luni, o tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural +5%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +7%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +15%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creştere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +13%).

Cifra de afaceri din zona serviciilor, potrivit estimărilor managerilor, va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +3%).Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural 0%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +5%)”, se arată în comunicat.


 


 

Citeşte mai multe despre:   INS