Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic INS: Construcțiile au crescut, în primele șapte luni, cu peste 11% față de perioada similară din 2014

INS: Construcțiile au crescut, în primele șapte luni, cu peste 11% față de perioada similară din 2014

Un articol de: - 11 Sep 2015, 17:46
INS: Construcțiile au crescut, în primele șapte luni, cu peste 11% față de perioada similară din 2014 Foto: insse.ro Economic

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, în primele șapte luni ale acestui an, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 11,3%, respectiv cu 11,6%, față de perioada similară a anului trecut, reiese din datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

"Pe elemente de structură (serie brută — n. r.) au avut loc creșteri la lucrările de reparații capitale cu 15,8%, la lucrările de întreținere și reparații curente cu 11,8% și la lucrările de construcții noi cu 10,2%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor a crescut astfel: clădirile nerezidențiale cu 15,5%, construcțiile inginerești cu 10,8% și la clădirile rezidențiale cu 5%', se precizează în comunicatul INS.

În schimb, în iulie 2015, față de luna precedentă, volumul lucrărilor a scăzut cu 1,4% ca serie brută, dar a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,4%.

Scăderea din iulie a fost cauzată de reducerea lucrărilor de întreținere și reparații curente, cu 3,3%, și a lucrărilor de construcții noi, cu 2,8%. Lucrările de reparații capitale au crescut cu 10,3%.

"Pe elemente de structură au avut loc creșteri astfel (serie brută — n. r.): la lucrările de reparații capitale cu 21,8%, lucrările de întreținere și reparații curente cu 15,1% și lucrările de construcții noi cu 14,2%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile nerezidențiale cu 24,4%, la construcțiile inginerești cu 13,6% și la clădirile rezidențiale cu 5,4%", reiese din datele INS.


Foto: INS


Citeşte mai multe despre:   INS,   constructie