Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic INS, date privind tendința evoluției activității economice: Creștere moderată a prețurilor în industria prelucrătoare și construcții, în perioada decembrie-februarie

INS, date privind tendința evoluției activității economice: Creștere moderată a prețurilor în industria prelucrătoare și construcții, în perioada decembrie-februarie

Un articol de: Redacția B1.ro - 07 Ian 2020, 09:58
INS, date privind tendința evoluției activității economice: Creștere moderată a prețurilor în industria prelucrătoare și construcții, în perioada decembrie-februarie Economic

Institutul Național de Statistică (INS) a publicat, marți, date privind tendința evoluției activității economice în perioada decembrie 2019 - februarie 2020. 

Astfel, potrivit INS, se constată o relativă stabilitate a activității în industria prelucrătoare, comerțul cu amănuntul și servicii, o relativă stabilitate a numărului de salariați în industria prelucrătoare și servicii și o creștere moderată a prețurilor în industria prelucrătoare și construcții. 

În cadrul anchetei de conjunctură din luna decembrie 2019, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural -5%). Pentru activitatea de fabricare a altor mijloace de transport se estimează creștere (sold conjunctural +18%). 

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -4% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +8%).

Potrivit estimărilor din luna decembrie 2019, în activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -32%). Managerii estimează scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -15%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +9%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de  relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural +3%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra relativă stabilitate (sold conjunctural -2%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +14%). Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +26%).

Conform estimărilor din luna decembrie 2019, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +3%).

În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +2%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +5%).
 

Citeşte mai multe despre:   INS