Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic INS îl contrazice pe Victor Ponta: Cifra anunțată de premier pentru creșterea economică nu este cea corectă

INS îl contrazice pe Victor Ponta: Cifra anunțată de premier pentru creșterea economică nu este cea corectă

Un articol de: B1 TV - 13 Noi 2014, 17:12
INS îl contrazice pe Victor Ponta: Cifra anunțată de premier pentru creșterea economică nu este cea corectă Foto: zf.ro Economic

Institutul Național de Statistică (INS) îl contrazice pe premierul Victor Ponta.

Tudorel Andrei, preşedintele Institutului, susţine că cifrele anunţate de premier privind evoluţia economiei în trimestrul al treilea nu corespund celor pe care le va anunţa INS mâine.

Premierul a declarat în dezbaterea de seara trecută de la postul B1 TV că Institutul Naţional de Statistică va anunța vineri că în trimestrul 3 avem creştere economică peste 1%.

„Vineri INS anunţă două lucruri. Eu sunt gata să-mi pun tot prestigiul pe aceste două lucruri. Că avem creştere economică de peste 1%. Şi 2 - că în primul trimestru din acest an s-a recalculat şi n-am fost niciodată în recesiune tehnică”, a declarat Victor Ponta la B1 TV.

Estimarea făcută de Victor Ponta nu corespunde însă cu datele INS, cel puţin asta susţine preşedintele Institutului, Tudorel Andrei.

"Nimeni de la Guvern nu a sunat la Statistică pentru a afla cu prioritate datele şi oricum, cifra anunţată de premier nu este cea care va fi comunicată. Repet, nu s-a primit aici niciun telefon”, a spus Tudore Andrei, șeful INS, potrivit Ziare.com.

"Toţi utilizatorii au acces egal şi simultan la publicările de date statistice. Orice acces privilegiat anterior publicării acordat utilizatorilor externi este limitat, controlat şi adus la cunoştinţa publicului. În cazul în care se produc scurgeri de informaţii, dispoziţiile privind accesul anterior publicării se revizuiesc pentru a garanta imparţialitatea", se arată în Codul de Bune Practici al Eurostat.

Citeşte mai multe despre:   INS,   crestere economica,   Victor Ponta