Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic INS: Managerii estimează că industria, comerțul cu amănuntul și serviciile vor urma un trend ascendent

INS: Managerii estimează că industria, comerțul cu amănuntul și serviciile vor urma un trend ascendent

Un articol de: - 28 Aug 2015, 11:23
Foto: economiczoom.ro Economic

Managerii companiilor estimează în perioada august-octombrie o creștere a activității în comerț, industrie și servicii, precum și o stagnare în construcții, preţurile urmând să înregistreze o relativă stabilitate în toate sectoarele economiei, informează Institutul Național de Statistică.

 

"Pentru unele dintre activităţi se va înregistra tendinţă de creştere şi anume: fabricarea hârtiei şi a produselor din hârtie şi fabricarea echipamentelor electrice (solduri conjuncturale +26%), urmate de fabricarea produselor textile (sold conjunctural +21%). Pentru preţurile produselor industriale, se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +1%). Referitor la numărul de salariaţi, se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare", sea arată într-un comunicat al INS.

 

În construcții vor stagna producția, stocul de contracte și comenzi, numărul de salariați și prețurile lucrărilor.

În sectorul comerţ cu amănuntul, s-a estimat o tendință de creștere a activității economice, al numărului de salariați şi al volumului comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale. Prețurile vor stagna.

În sectorul serviciilor, se estimează o creștere  moderată a cererii și o relativă stabilitate a numărului de salariați și a prețurilor.

Citeşte mai multe despre:   INS,   servicii
 
Loading...