Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic INS: Producţia industrială a scăzut în noiembrie 2019, faţă de aceeași lună a anului precedent

INS: Producţia industrială a scăzut în noiembrie 2019, faţă de aceeași lună a anului precedent

Un articol de: Redacția B1.ro - 15 Ian 2020, 10:58
INS: Producţia industrială a scăzut în noiembrie 2019, faţă de aceeași lună a anului precedent Foto: rnews.ro Economic

În noiembrie 2019, producţia industrială a scăzut faţă de aceeași lună a anului precedent cu 5,6%, ca serie brută, și cu 7,7%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. 

S-au înregistrat scăderi ale industriei prelucrătoare (-4,1%) şi industriei extractive (-3,3%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 7,1%.

Față de octombrie 2019, producţia industrială a scăzut cu 2,8%, ca serie brută, şi cu 0,2%, ca serie ajustată. Acesta este un efect al scăderilor înregistrate de industria extractivă (-1,8%) şi de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-0,3%), arată datele Institutului Național de Statistică.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele 11 luni din 2019, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018, a scăzut cu 3,3%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 3,6%, industria extractivă cu 2,7% şi industria prelucrătoare cu 2,3%.
 

Citeşte mai multe despre:   INS,   Institutul National de Statistica