Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic INS: Turiștii străini au cheltuit în România 2,58 miliarde lei în primul semestru

INS: Turiștii străini au cheltuit în România 2,58 miliarde lei în primul semestru

Un articol de: - 15 Sep 2015, 13:40
INS: Turiștii străini au cheltuit în România 2,58 miliarde lei în primul semestru Foto: radiovacanta.ro Economic

Hotelurile și pensiunile din România au cazat în primul semestru 975.400 de turiști străini, care au cheltuit 2,58 miliarde de lei, 54% din această sumă reprezentând costuri de cazare, informează Institutul Național de Statistică.

În medie, turiștii nerezidenți sosiți în România au cheltuit 2.650 de lei de persoană. 49,8% şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism iar 28% şi l-au organizat singuri.

”Afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de circa 60% dintre turiştii străini în România în prima jumătate a anului, cheltuielile acestora cumulând 65,1% din total”, se arată într-un comunicat  al INS.

Călătoriile în scop particular, care includ vacanțele, cumpărăturile, participarea la evenimente, vizitarea unor persoane, tratamentul medical, tranzitul și alte activități, au fost alese de 40,7% dintre turiști, din acestea, călătoriile pentru vacanțe reprezentând 60,2%.

Din totalul cheltuielor pentru afaceri, 54,1% reprezintă cazarea. Cheltuielile în restaurante și baruri au avut o pondere de 16,8%, iar cele pentru cumpărături de 12,2%.

În trimestrul al doilea, unităţile de cazare au primit 619.500 de turişti nerezidenţi, ale căror cheltuieli s-au ridicat la 1,53 miliarde lei în total.

Citeşte mai multe despre:   INS,   cheltuieli,   turism,   vacante