Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Insula Mare a Brăilei ar putea fi preluată de arabi. “În România peste 40% din suprafaţă e deţinută de străini fără să ştim cine sunt”

Insula Mare a Brăilei ar putea fi preluată de arabi. “În România peste 40% din suprafaţă e deţinută de străini fără să ştim cine sunt”

Un articol de: B1.ro - 21 Mai 2018, 12:56
Insula Mare a Brăilei ar putea fi preluată de arabi. “În România peste 40% din suprafaţă e deţinută de străini fără să ştim cine sunt” Foto: stirileprotv.ro Economic

Insula Mare a Brăilei ar putea fi lucrată de arabi. Al Dahra, o companie fondată de emirul din Abu Dhabi, poartă negocieri cu firma care se ocupă de cultivarea terenului în arenda de la stat, iar valoarea tranzacţiei poate ajunge, conform unor surse citate de PRO TV, la 200 de milioane de euro.

Agricost exploatează acum Insula Mare a Brăilei, o concesiune de 57 de mii de hectare de la statul român.

Insula Mare a Brăilei este cea mai mare fermă din Europa, dar şi una dintre cele mai moderne şi bine administrate companii de exploatare a pământului. 

“În România peste 40 % din suprafaţa este deţinută de străini fără să ştim cine sunt, sunt tot felul de firme, înţeleg că sunt şi unele offshore-uri care sunt pe aceste terenuri proprietari. Marea problemă a României este că nu avem în momentul de faţă o legislaţie care să reglementeze circuitul terenului agricol.
Riscăm ca în 5 ani de zile maxim România să nu mai fie proprietara pe aceste terenuri pe care noi le avem şi sa devină o chestiune de siguranţa naţională. Repet, poate aceşti proprietari decid de mâine să nu mai lucreze aceste terenuri, ce faci în această situaţie? Eşti la cheremul producătorilor de afară”, a declarat Daniel Buda, membru al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European, for în care s-a discutat pe larg despre țara noastră.

Totul în condiţiile în care cumpărăm mâncare cu 1,3 miliarde de euro mai mult decât exportăm.
 

 

Citeşte mai multe despre:   Insula Mare a Brailei