Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Interesele politice ale Rusiei aduc investiții în Bosnia

Interesele politice ale Rusiei aduc investiții în Bosnia

Un articol de: - 05 Iul 2016, 07:58
Interesele politice ale Rusiei aduc investiții în Bosnia Foto: balkaninsight.com Economic

Investițiile Rusiei în rafinăria de petrol Brod din Republica Srpska nu au sens economic, dar marjele de profit nu sunt singurul factor implicat, potrivit balkaninsight.com.

În ciuda faptului că rafinăria de petrol Rafinerija Nafte Brod continuă să funcționeze cu datorii uriașe, proprietarul său rus, NeftegasInCor, nu intenționează să o vândă și-a întocmit în schimb planuri de dezvoltare pe termen lung.

Experții locali și diplomați occidentali spun că prezența economică și politică a Rusiei din Republica Srpska ar putea sprijini în cele din urmă o sumă licitată pentru independență. Aceasta este destinată în principal consolidării pozițiilor sale pe scena politică globală.

La începutul acestui an, oficialii RS s-au temut că Rusia ar putea vinde rafinăria Brod în Kuweit. Optima Group, compania care rulează operațiunile de NeftegasInCor în Bosnia, a respins acest lucru ca speculație, totuși, aceste aceleași speculații au continuat să apară în mass-media.

Dar, Dubravka Gajic, un purtator de cuvânt Optima, spune investitorul rus nu numai că a rămas în rafinăria Brod, dar se pregătește de o nouă strategie de dezvoltare pe termen lung.

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   investitii,   bosnia