Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Intrarea în insolvență a Hidroelectrica are ca efect rezilierea tuturor contractelor companiei

Intrarea în insolvență a Hidroelectrica are ca efect rezilierea tuturor contractelor companiei

Un articol de: - 29 Iun 2012, 10:47
Intrarea în insolvență a Hidroelectrica are ca efect rezilierea tuturor contractelor companiei Foto: business24.ro Economic
Acționarii Hidroelectrica au decis că planul de reorganizare a companiei va presupune vânzarea întregii cantităţi de energie "disponibile" pe piaţa OPCOM, prin contracte de maximum un an, și renunţarea la toate contractele bilaterale ale companiei, relatează Ziarul Financiar.

După intrarea în insolvență a Hidroelectrica de săptămâna trecută, Remus Vulpescu a fost mandatat de acționarii companiei, în calitate de administrator special, pentru a concepe, în două luni, planul de reorganizare.

"Întreaga cantitate de energie disponibilă spre a fi vândută trebuie comercializată prin intermediul pieţei OPCOM, pentru perioade de maximum un an, la pre­ţurile de piaţă aferente pieţei OPCOM, cu indexarea prin luarea în considerare a preţurilor de pe piaţa OPCOM, cel puţin trimestrial". Aceasta este una dintre prevederile solicitate de Fondul Proprietatea (FP), care vor face parte din planul de reorganizare a Hidroelectrica.

De asemenea, Ministerul Economiei şi FP (acţionarii Hidroelectrica) au mai decis că administratorul special trebuie să publice în fiecare lună un raport al măsurilor luate şi rezultatele acestora.

Tribunalul București a admis, miercurea trecută, intrarea în insolvență a companiei Hidroelectrica. Producătorul de energie a depus pe 15 iunie un dosar în acest sens.

Potrivit președintelui Consiliului de Administrație al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, cererea de insolvență are la bază exclusiv lipsa lichidităților și erorile de management. Vulpescu a negat orice încercare a companiei ca prin această procedură să se urmărească falimentul sau vânzarea.

Reprezentanții companiei susțin că nu este vorba de neachitarea datoriilor (care în 2011 ajunseseră la 4,1 miliarde de lei) ci de o reoganizare.

De asemenea, Vulpescu a negat că procedura ar avea vreo legătură cu contractele bilaterale dintre companie și ”băiații deștepți”.