Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Invenţie inedită: PaperPhone, telefonul care se îndoaie

Invenţie inedită: PaperPhone, telefonul care se îndoaie

Un articol de: - 06 Mai 2011, 19:51
Invenţie inedită: PaperPhone, telefonul care se îndoaie Economic

Cercetătorii canadieni au creat un telefon ingenios numit PaperPhone, un dispozitiv flexibil pe care pot fi stocate informaţii şi care funcţionează la fel ca orice alt telefon inteligent, informează Newscientist.com.

Marea noutate pe care PaperPhone-ul o aduce faţă de celelalte dispozitive inteligente este accesarea informaţiilor prin îndoire şi sucire, precum şi afişajul e-Ink de 9.5 centimetri.

Prin îndoirea unui colţ al dispozitivului, userul poare naviga prin paginile unui e-book, poate accesa fişierele cu muzică sau poate naviga în meniul telefonului.

“Acesta este viitorul. Totul va arăta şi se va simţi în acest fel în doar cinci ani”, a declarat canadianul Roel Vertegaal, creatorul dispozitivului, care este şi directorul Universităţii Queens Human Media Lab.

Unul dintre avantajele PaperPhone-ului este acela că dispozitivul nu foloseşte energie atunci când nu este utilizat, iar ecranul este foarte uşor lizibil. Pe de altă parte, display-ul dispozitivului este limitat doar la culorile alb şi negru.

Prototipul va fi prezentat la Conferinţa CHI ce va avea loc săptămâna viitoare în Canada, la Vancouver.

PaperPhone, telefonul flexibil

Citeşte mai multe despre:   telefoane mobile