Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic SEMNAL DE ALARMĂ al investitorilor către GUVERNUL DĂNCILĂ: “Problemele noastre au fost ignorate! Prea multă energie consumată pe Legile justiției!”

SEMNAL DE ALARMĂ al investitorilor către GUVERNUL DĂNCILĂ: “Problemele noastre au fost ignorate! Prea multă energie consumată pe Legile justiției!”

Un articol de: - 04 Apr 2018, 16:43
SEMNAL DE ALARMĂ al investitorilor către GUVERNUL DĂNCILĂ: “Problemele noastre au fost ignorate! Prea multă energie consumată pe Legile justiției!” Economic

Consiliului Investitorilor Străini a transmis un semnal de alarmă îngrijorător către actualii guvernanți. Organizația precizează că atâta vreme cât percepția investitorilor deja prezenți în România asupra mediului de afaceri este negativă șansele de atragere de noi investiții semnificative rămân reduse.

“Dat fiind prezentul nivel de încredere, e puțîn probabil ca România să atragă noi investiții în domenii în care rata șomajului se menține ridicată și în sectoare cheie cum ar fi cel al livrării de utilități sau în cel al parteneriatelor public-private pe care Guvernul vrea să le dezvolte”, transmite Consiliul Investitorilor Străini prin intermediul unui comunicat de presă.

Investitorii critică, totodată, ignorarea problemelor mediului de afaceri de către actuala guvernare PSD-ALDE și concentrarea exclusivă asupra dezbaterilor privind Legile justiției.   

“2017 a fost marcat de o revoluție fiscală căreia membrii mediului de afaceri i s-au opus aproape în unanimitate și pe care continuă să nu o înțeleagă. În paralel, s-au dus discuții energofage provind reforma sistemului judiciar fără a se lua în considerare nevoile mediului de afaceri. Companiile s-au pronunțat de mulți ani în favoarea creării unor instanțe specializate în domeniul comercial și fiscal și în favoarea creșterii numărului de judecători care să permită grăbirea luării deciziilor judiciare. Aceste chestiuni n-au figurat niciodată pe agenda celor care fac politicile publice”, se arătă în comunicatul citat.

Potrivit organizației, sondajele demonstrează că există mai multe constrângeri structurale care împiedică realizarea de noi investiții.

În acest sens, 68% dintre investitori cred că forța de muncă disponibilă nu e suficient de competitivă, în comparație cu cea din alte țări din regiune; 85% consideră că sistemul fiscal este necompetitiv, fapt pe care îl punem în deosebi pe seama modificărilor aduse Codului Fiscal și a lipsei modernizării administrației fiscale; 96% întâmpină dificultăți din cauza legislației neclare și în permanentă schimbare; 92% au caracterizat infrastructură existența că fiind necompetitiva, ceea ce nu mai surpinde pe nimeni; 100% au declarat că birocrația din România este împovărătoare în comparație cea din alte state din Europa din care au afaceri. Deasemenea, toți respondenții s-au plâns plâns de lipsa de transparență și de inconsistența politicilor publice.

Citeşte mai multe despre:   Consiliul Investitorilor Straini