Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ioan Rus, pentru B1 TV: În Masterplan primează interesul național. Documentul a costat 2 milioane euro (VIDEO)

Ioan Rus, pentru B1 TV: În Masterplan primează interesul național. Documentul a costat 2 milioane euro (VIDEO)

Un articol de: - 05 Oct 2014, 14:18
Ioan Rus, pentru B1 TV: În Masterplan primează interesul național. Documentul a costat 2 milioane euro (VIDEO) Foto: B1 TV Economic

Minsitrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, duminică, în emisiunea ”Dosar de Finanțare”, difuzată de B1 TV, că în Masterplan primează interesul național, documentul fiind finanțat de fonduri europene.

”În masterplan primează interesul național. De la bugetul național ar trebui finanțat învățământul pentru a avea un popor inteligent, pe urmă sănătatea pentru a avea un popor inteligent și sănătos și pe urmă infractructura”, a afirmat Rus.

”România are interesele cele mai mari către Europa. Atunci în zona de vest se produce o dezvoltare mai rapidă. Acolo intervine interesul național și nevoia de a crea posibilitatea de dezvoltare”, a precizat ministrul.

Potrivit lui Rus, Masterplanul pentru Transporturi a fost finanțat din bani europeni, el costând aproape două milioane de euro.

”E plătit din bani europeni. A fost structurat, materializat în acest document strategic, se lucrează încă la partea de impact de mediu, de una din cele mai mari firme din lume, specializată în astfel de documente. A costat în jur de 2 milioane euro”, a spus el.

”Vor apărea critici în mai multe variante. S-ar putea să apară critici din partea unor specialiști pentru că s-ar putea să existe erori de analiză. Atunci vom avea discuții cu firma respectivă pentru a vedea ce se poate face. Vom ține cont de critici. Vor fi critici politice. O să vedem dacă vom ține sau nu cont de ele”, a explicat minsitrul Transporturilor.

”Fie vorbim în continuare de autostradă, drumuri expres, trenuri rapide, fie vrobim de realitatea înconjurătoare: fonduri de la Comisiile europene și fonduri de la bugetul de stat. Nu trebuie să începem o autostradă de 700 km să plece de nicăieri și să meargă nicăieri”, a mai spus Ioan Rus.

Ioan Rus: În Masterplan primează interesul național


Citeşte mai multe despre:   Ioan Rus