Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Iohannis DĂ DE PĂMÂNT cu Guvernul PSD pe o lege capitală pentru ROMÂNI: Dumnealor poartă răspunderea

Iohannis DĂ DE PĂMÂNT cu Guvernul PSD pe o lege capitală pentru ROMÂNI: Dumnealor poartă răspunderea

Un articol de: - 22 Mai 2017, 18:43
Iohannis DĂ DE PĂMÂNT cu Guvernul PSD pe o lege capitală pentru ROMÂNI: Dumnealor poartă răspunderea Economic

Klaus Iohannis intervine în scandalul dintre sindicate și Guvern pe tema Legii salarizării. Șeful statului le-a dat dreptate, luni, sindicaliștilor, arătându-și la rândul său îngrijorarea și exprimându-și speranța că Parlamentul și Guvernul vor lua în considerare doleanțele acestora și vor corecta proiectul legislativ.

"Abordarea pe care am văzut-o în Parlament cred că necesită încă niște îmbunătățiri. Nu poți să lași salarizarea oamenilor, în special a funcționarilor din administrația publică locală, așa undeva în aer. Este vorba despre funcția publică care trebuie să fie tratată sustenabil, serios la nivel național. Și aici sindicaliștii au dreptate dacă sunt îngrijorați. Eu cred că se va înțelege această îngrijorare și se va corecta proiectul legii, altfel nu se poate să aibă foarte mare valoare pentru administrația publică locală (...) Legea salarizării este elaborată de Parlament și Guvern și dumnealor poartă și răspunderea, dar au și oportunitatea să facă un lucru bun și le doresc să facă un lucru bun", a declarat președintele Klaus Iohannis, potrivit DCnews.

Sindicatele din administrația publică au anunțat pentru săptămâna viitoare mitinguri de protest în Capitală și în întreaga țară, principala solicitare fiind o grilă de salarizare pentru angajați cu respectarea principiilor legii.

 

Citeşte mai multe despre:   finante,   Liviu Dragnea,   legea salarizării