Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Isărescu: Aproape 4.000 de români au depus notificări de dare în plată a imobilelor până la 20 iulie

Isărescu: Aproape 4.000 de români au depus notificări de dare în plată a imobilelor până la 20 iulie

Un articol de: - 08 Aug 2016, 16:44
Isărescu: Aproape 4.000 de români au depus notificări de dare în plată a imobilelor până la 20 iulie Foto: piatafinanciara.ro Economic

Aproape 4.000 de persoane au trimis către bănci notificări pentru darea în plată a imobilelor, a declarat Mugur Isărescu, citat de Agerpres.

Guvernatorul BNR a precizat că aceste 3.907 notificări au fost trimise până în 20 iulie, către 24 de bănci și sunt în sumă de aproape 1,13 miliarde de lei. Dintre acestea, 2.634, adică 67,4% au fost contestate. Această sumă reprezintă 1% din totalul creditelor acordate persoanelor fizice și 2% din creditele ipotecare.

"Vă prezentăm câteva date statistice privind procesul de notificare la Lega privind darea în plată. Vă facem de la început precizarea că legea nu ne-a dat posibilitatea și nici nu ne-a obligat să culegem date statistice. Informațiile se bazează numai pe raportări ale băncilor transmise la solicitarea Băncii Naționale a României în vederea monitorizării poziției prudențiale a instituțiilor de credit și a evaluării stabilității sistemului bancar. (...) La capitolul notificări de dare în plată, avem total notificări la 20 iulie, 3.907 notificări, din care contestate de către bănci 2.634, adică 67,4%", a declarat Isărescu.

Acesta a mai explicat faptul că numărul de debitori este mai mic decât totalul notificărilor, respectiv 3.398 de debitori, pentru că 404 dintre ei au notificat mai mult de două credite.

Mugur Isărescu a mai precizat că 44% dintre creditele în cauză nu au fost și nu sunt credite cu probleme.

Citeşte mai multe despre:   legea darii in plata,   credite,   Bancă,   imobiliare,   locuinte