Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Mugur Isărescu dă vină pe Guvern pentre creşterea cursului valutar: "OUG 114 a contribuit la un episod de depreciere moderată a monedei naționale"

Mugur Isărescu dă vină pe Guvern pentre creşterea cursului valutar: "OUG 114 a contribuit la un episod de depreciere moderată a monedei naționale"

Un articol de: Sebastian Pricop - 03 Iun 2019, 10:43
Mugur Isărescu dă vină pe Guvern pentre creşterea cursului valutar: "OUG 114 a contribuit la un episod de depreciere moderată a monedei naționale" Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Economic

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu susţine că Guvernul este de vină pentru creşterea monedei euro în raport cu leul de la începutul anului care a provocat reacţii puternice în piaţă şi a afectat românii. 
Acesta a arătat că adoptarea ordonanţei de urgenţă nr.114, între Crăciun şi Anul Nou, a creat un efect care a dus la deprecierea monedei naţionale.

”Adoptarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 114 la sfârșitul anului trecut a contribuit, printre altele, la incertitudinea din piață, dar și la un episod de depreciere moderată a monedei naționale în ianuarie 2019. Astfel, stabilitatea relativă a cursului de schimb al leului, cu care ne-am obișnuit, a fost puțin afectată. Evident, o anumită marjă de volatilitate este naturală, dar permiteți-mi să subliniez că nu prin curs ar trebui corectat dezechilibrul extern, ci prin reforme structurale și ajustări fiscale”, a spus guvernatorul BNR Mugur Isărescu la o întâlnire la sediul AmCham, conform Hotnews.

Guvernatorul BNR a apreciat creşterea economică a Românie în anii de după criză, dar a atras atenţia că unele tensiuni pot pune în pericol echilibrul macroeconomic.

​”Performanța post-criză a României a fost impresionantă: ritmul mediu anual de creștere a fost de 4,6% în ultimii cinci ani. Economia României este în continuă creștere, dar unele tensiuni amenință echilibrul macroeconomic”, a mai spus Isărescu.


 

Citeşte mai multe despre:   Mugur Isarescu,   BNR