Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Isărescu: Un acord cu FMI ar da un plus de credibilitate politicii economice a României. Văd un acord axat pe probleme nerezolvate, reforme structurale

Isărescu: Un acord cu FMI ar da un plus de credibilitate politicii economice a României. Văd un acord axat pe probleme nerezolvate, reforme structurale

Un articol de: - 30 Sep 2015, 16:17
Isărescu: Un acord cu FMI ar da un plus de credibilitate politicii economice a României. Văd un acord axat pe probleme nerezolvate, reforme structurale Foto: cotidianul.ro Economic

Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, a declarat că un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) ar face politica economică a României mai credibilă, mai ales dacă s-ar axa pe reforme structurale, informează Mediafax.

"Un acord cu Fondul ar da un plus de credibilitate politicii economice a României. Cred că ne-ar ajuta şi în ceea ce priveşte finanţarea avantajoasă de pe pieţele internaţionale, probabil ar stimula procesele de reformă şi coeziunea mixului de politici", a declarat, miercuri, Isărescu.

Șeful Băncii Naționale a mai precizat că aspectele legate de acest nou împrumut trebuie decise de clasa politică, având în vedere faptul că acordul va fi dus mai departe de un nou Guvern.
De asemenea, Isărescu a atras atenția și asupra modalității în care s-a încheiat fostul acord  care va cântări foarte mult în luarea unei noi decizii de către FMI. În plus, guvernatorul BNR a subliniat necesitatea unor reforme structurale.

"Nevoia de finanţare externă poate fi controlată, nu văd un acord axat pe problemele balanţei de plăţi, ci unul axat pe problemele rămase nerezolvate, pe reforme structurale", a mai spus şeful BNR.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, marți, că România va solicita încheierea unui nou acord cu Fondul Monetar Internațional în cursul acestui an.(Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Mugur Isarescu