Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Japonia: Cum a supravieţuit internetul cutremurului devastator

Japonia: Cum a supravieţuit internetul cutremurului devastator

Un articol de: - 14 Mar 2011, 12:56
Japonia: Cum a supravieţuit internetul cutremurului devastator  Foto: french-news-online.com Economic

Impactul pe care cutremurul devastator de vineri l-a avut asupra Japoniei a fost inimaginabil. Clădiri s-au prăbuşit, vapoare și mașini au fost "mâncate" de tsunami, explozii au izbucnit în zona centralelor nucleare, axa Pământului s-a mișcat cu 10 centrimetri, moneda națională a Japoniei s-a depreciat, iar mii de oameni au murit în timp ce zecii de mii sunt încă dispăruți.

Singurul lucru care a fost mai puțin afectat de seismul cu magnitudinea de 8,9 a fost internetul.

Potrivit site-ului ZDNet , Japonia a reușit să ofere oamenilor îndoliați și îngrijorați o conexiune de internet mai mult decât satisfăcătoare. Inginerii japonezi au proiectat o conexiune densă de internet, pregătită pentru astfel de stiuații. Cu toate că unele companii de internet au fost grav afectate de cutremur, majoritatea au reușit să stabilească rapid conexiunea.

În timp ce în țări ca Egipt și Libia, internetul este blocat și suprimat în situaţii de criză, în Japonia internetul este un mijloc foarte important de comunicare.

Eforturile japonezilor de a salva și reconstrui conexiunile au fost cu adevărat eficiente și au depășit cu mult așteptările cetățenilor japonezi.

Citeşte mai multe despre:   cutremur,   Japonia