Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Japonia: Premierul Shinzo Abe a amânat majorarea taxei pe consum

Japonia: Premierul Shinzo Abe a amânat majorarea taxei pe consum

Un articol de: - 18 Noi 2014, 21:01
Japonia: Premierul Shinzo Abe a amânat majorarea taxei pe consum Foto: ft.com Economic

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a anunțat, marți, divolvarea Camerei inferioare a Parlamentului, pentru a convoca alegeri, după ce a amânat majorarea taxei pe consum, relatează AFP.

Abe a declarat că promis să continue politica de creştere economică în beneficiul cetăţenilor, angajându-se în acelaşi timp să scadă cheltuielile publice, pentru a menţine încrederea ţării în plan extern

Prevăzută iniţial în octombrie 2015, cea de-a doua creştere, cu 10% a taxei pe consum a fost amânată pentru aprilie 2017.

"Nu va avea loc o a doua amânare a majorării taxei, indiferent de situaţia economică", a declarat premierul Shinzo Abe, într-o conferinţă de presă. El a adăugat că este necesar să obţină susţinerea cetăţenilor pentru a-şi continua politica economică.

După prima creştere a taxei pe consum de la 5% la 8% în aprilie, cheltuielile casnice au scăzut, a reamintit premierul japonez.

"Din păcate, cifrele privind Produsul Intern Brut publicate luni nu au arătat că se înregistrează o creştere economică", a precizat Abe.

Japonia se află din nou în recesiune, ceea ce este surprinzător pentru experţi. Premierul Shinzo Abe şi-a exprimat însă convingerea că politica sa de relansare economică rămâne valabilă, însă le va oferi alegătorilor posibilitatea să se pronunţe în legătură cu acest program în urma scrutinului legislativ.

"În cazul în care coaliţia aflată la guvernare nu îşi păstrează majoritatea, aceasta înseamnă că programul economic este respins, iar, în acest caz, voi demisiona", a declarat premierul Shinzo Abe.

Citeşte mai multe despre:   Japonia