Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Jeff Bezos, cel mai bogat om care a trăit pe Pământ vreodată. Fondatorul Amazon l-a eclipsat pe Bill Gates cu averea sa fabuloasă

Jeff Bezos, cel mai bogat om care a trăit pe Pământ vreodată. Fondatorul Amazon l-a eclipsat pe Bill Gates cu averea sa fabuloasă

Un articol de: Beatris Ionita - 27 Aug 2020, 12:36
Jeff Bezos, cel mai bogat om care a trăit pe Pământ vreodată. Fondatorul Amazon l-a eclipsat pe Bill Gates cu averea sa fabuloasă Sursa Foto: David Ryder | Getty Images Economic

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere impresionantă de peste 200 de miliarde de dolari, depășindu-l astfel pe Bill Gates, creatorul companiei Microsoft. 

 

Jeff Bezos, considerat cel mai bogat om care a trăit pe Pământ vreodată

 

 

Vestea averii impresionante a fost dată miercuri, când s-a atins suma record. Chiar și adaptată la rata inflației actuale, Forbes consideră că averea lui Bezos este cea mai mare dobândită de vreun pământean. 
Nu se știe exact câți bani a adunat Bezos în conturi, însă suma variază între 202 și 204,6 miliarde de dolari, potrivit estimărilor făcute de Bloomberg și Forbes. Astfel, Bill Gates a fost retrogat pe locul 2 în topul celor mai bogați oameni din lume, având o avere netă de aproximativ 116,1 miliarde de dolari. Așadar, Bezos este cu 88,5 miliarde de dolari mai bogat decât Gates.  

 

Bezos a împărțit averea cu fosta soție

 

Potrvit presei internaționale, Bezos ar fi fost chiar mai bogat de atât, dacă soția sa nu mar fi primit a primit 25% din acțiunile companiei, care valorează acum 63 de miliarde de dolari, în urma divorțului de anul trecut. Această mișcare a propulsat-o pe MacKenzie Scott, în vârstă de 50 de ani, în topul celor mai bogate femei din lume, aproape de moștenitoarea L'Oreal. Francoise Bettencourt Meyers.

 

Pandemia de coronavirus i-a adus o sumă fabuloasă în conturi fondatorului Amazon

 

 Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Amazon beneficiat din plin de contextul creat de pandemia de coronavirus, în acest an, deoarece consumatorii s-au orientat către comercianții online pentru achiziționarea de bunuri esențiale.

În 2018 a fost declarat cel mai bogat om de pe planetă, după ce averea lui a trecut de 150 de miliarde de dolari. 

Cea mai mare parte din averea lui Jeff Bezos provine din afacerea cu Amazon. De asemenea, acesta deține The Washington Post și compania de explorare spațială Blue Origin.
 

Citeşte mai multe despre:   Jeff Bezos,   Bill Gates