Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Jocurile Olimpice reduc șomajul în Marea Britanie

Jocurile Olimpice reduc șomajul în Marea Britanie

Un articol de: - 19 Iul 2012, 14:06
Jocurile Olimpice reduc șomajul în Marea Britanie Foto: The Guardian Economic
Șomajul din Marea Britanie a scăzut pentru a patra lună consecutiv, la 2.58 milioane de persoane, cel mai mic nivel înregistrat de vara trecută încoace. Scăderea se datorează Jocurilor Olimpice care au impulsionat pentru moment economia britanică în ciuda tulburărilor din zona euro, scrie The Guardian.

Institutul Naţional de Statistică din Marea Britanie (ONS) a precizat că numărul șomerilor a scăzut cu 65.000 de persoane din martie și până în luna mai, reducând rata șomajului la 8,1%, de la 8,3%, atât cât se înregistra înaintea acestei perioade. 

ONS a anunțat miercuri și că numărul celor care au obținut locuri de muncă în Londra a crescut cu 61.000 de persoane, ceea ce ar indica o legătură cu jocurile olimpice.

”Piața muncii rezistă impresionant de bine având în vedere că economia a suferit o a treia contracție consecutivă în al doilea trimestru”
, a declarat Howard Archer, analist în cadrul firmei de consultanță IHS Global Insight. Archer a sugerat faptul că impulsionarea pieței de muncă se datorează Olimpiadei.

În același timp, cifrele ONS indică o creştere la nivel național a numărului de persoane care primesc ajutor de şomaj cu 6.100, la 1,6 milioane.