Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Johnson and Johnson, amendată pentru mituirea unor medici români

Johnson and Johnson, amendată pentru mituirea unor medici români

Un articol de: - 09 Apr 2011, 11:32
Johnson and Johnson, amendată pentru mituirea unor medici români Foto: images.businessweek.com Economic

Compania farmaceutică Johnson and Johnson (J&J) a fost amendată cu 70 de milioane de dolari de autorităţile americane, fiind acuzată de corupţie privind mituirea unor medici europeni, inclusiv din România, informează AFP.

Compania farmaceutică a acceptat să facă o înțelegere amiabilă cu Comisia pentru operaţiuni bursiere (SEC), plătind o amendă în valoare de peste 48,6 milioane de dolari, la care se adaugă amenda de 21,4 milioane de dolari pentru reglementarea unei plângeri penale anunţate în paralel.

Potrivit unui comunicat SEC, J&J este acuzată de încălcarea legii privind corupţia în străinătate (Foreign Corrupt Practices Act), plătind mită unor medici din mai multe ţări europene şi comisioane ascunse în Irak pentru obţinerea unor contracte ilegale.

O filială a grupului ar fi plătit începând din anul 1998 comisioane ascunse unor medici greci pentru a alege implanturile chirurgicale ale J&J, unor medici şi administratori de spitale din Polonia, care au acordat contracte grupului, precum și unor medici români care au prescris produse J&J.

Potrivit raportului, mai multe filiale ale J&J ar fi plătit retrocomisioane în Irak pentru a obţine 19 contracte în cadrul programului ONU pentru hrană.

Compania farmaceutică nici nu a negat, nici nu a recunoscut acuzaţiile, acceptând însă să plătească amenda.

Citeşte mai multe despre:   coruptie,   ONU