Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Jose Manuel Barroso: România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile pentru Schengen și trebuie să primească o şansă

Jose Manuel Barroso: România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile pentru Schengen și trebuie să primească o şansă

Un articol de: - 14 Sep 2013, 12:47
Jose Manuel Barroso: România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile pentru Schengen și trebuie să primească o şansă Economic

România şi Bulgaria trebuie să primească o şansă de aderare cât mai curând, a afirmat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, într-un interviu acordat postului public de radio din Bulgaria, potrivit novinite.com.

Bulgaria şi România îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen şi cred că va fi corect să li se acorde o şansă cât mai curând", a declarat Barroso.

Referindu-se la piaţa muncii la nivel european, Barroso a reamintit că libera circulaţie a cetăţenilor europeni este unul dintre principiile fundamentale ale Uniunii Europene.

„Nu trebuie să creăm cetăţeni europeni de rangul întâi şi de rang secund. Comisia Europeană este de partea celor care doresc o Europă puternică, unită şi deschisă; vom face totul pentru ca ţările membre să nu aibă statute diferite. (...) Cred în unitatea Europei şi cred că suntem mai puternici când suntem uniţi", a declarat Barroso.

Comisia Europeană transmite că România și Bulgaria au îndeplinit criteriile pentru aderarea la spațiul Schengen încă din 2010, dar accesul a fost blocat de mai multe țări, conduse de Olanda, care au invocat argumente legate de slabul control al granițelor, corupția și lipsa progreselor în Mecanismul de Cooperare și Verificare.

Citeşte mai multe despre:   Jose Manuel Barroso,   Comisia Europeana,   Bulgaria