Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu reprezentanții ExxonMobil și OMV Petrom: România este interesată să-și valorifice avantajele de care dispune în domeniul energetic

Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu reprezentanții ExxonMobil și OMV Petrom: România este interesată să-și valorifice avantajele de care dispune în domeniul energetic

Un articol de: - 02 Sep 2015, 15:39
Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu reprezentanții ExxonMobil și OMV Petrom: România este interesată să-și valorifice avantajele de care dispune în domeniul energetic Foto: presidency.ro Economic

Președintele Klaus Iohannis a exprimat miercuri, în cadrul unui întălniri cu reprezentanții ExxonMobil și OMV Petrom, interesul României de valorificare a avantajelor în domeniul energetic, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Întrevederea a avut loc în contextul asocierii celor două companii pentru explorarea și exploatarea resurselor de țiței și gaze naturale din Marea Neagră.

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii au fost discutate perspectivele economice și de investiții ale asocierii ExxonMobil-OMV Petrom, precum și provocările comerciale pe termen mediu și lung ale acestui proiect.

Președintele Klaus Iohannis a reiterat potențialul major al României în domeniul resurselor energetice, precum și interesul țării noastre de a-și valorifica, în mod sustenabil și competitiv, avantajele de care dispune în domeniul energetic, informează Administrația Prezidențailă.

La rândul lor, reprezentanții celor două companii au subliniat importanța stabilității și predictibilității în plan fiscal și legislativ, astfel încât investițiile majore, care au fost și vor fi efectuate în continuare în spațiile maritime ale României, să beneficieze de o perspectivă clară pe termen mediu și lung.

Totodată, au fost menționate beneficiile mutuale ale explorării și exploatării resurselor din zona Mării Negre, cu precădere în contextul geopolitic și economic actual, mai arată sursa citată.

Citeşte mai multe despre:   intalnire,   OMV PETROM