Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Klaus Iohannis: ”Deficitul bugetar și deficitul de cont curent în creștere demonstrează că PSD a dus România în direcția pur și simplu greșită”

Klaus Iohannis: ”Deficitul bugetar și deficitul de cont curent în creștere demonstrează că PSD a dus România în direcția pur și simplu greșită”

Un articol de: Redacția B1.ro - 07 Noi 2019, 20:25
Foto: presidency.ro Economic

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, în discursul susținut în cadrul celei de-a XXVI-a ediții a Galei Topului Naţional al Firmelor, că deficitele acumulate în ultimii ani devin amenințătoare pentru perspectivele noastre de dezvoltare. 

În acest sens, șeful statului a vorbit din nou despre ceea ce numește dezastrul guvernării PSD. 

”În ciuda unei guvernări PSD dezastroase – asta nu e din campanie, e din realitate - și a numeroaselor piedici cu care v-ați confruntat în ultimii ani, ați reușit, cu tenacitate, să vă conduceți afacerile și să faceți, în continuare, performanță.

Din păcate însă, rezultatele remarcabile de la nivelul firmelor dumneavoastră nu indică și consolidarea necesară de care România ar fi avut nevoie la nivel macro. Deficitele acumulate în ultimii ani par să devină amenințătoare pentru perspectivele noastre de dezvoltare.

Deficitul bugetar și deficitul de cont curent în creștere demonstrează că PSD a dus România în direcția pur și simplu greșită.

De exemplu, fostul guvern a lăsat, la sfârșitul lunii octombrie, un deficit bugetar de 29 miliarde de lei, adică 2,8% din PIB, care a depășit deja deficitul bugetar programat pentru întregul an 2019. Nici asta nu e din campanie, ci din date concrete.

Totodată, lipsa de viziune a modelului economic, bazat pe alimentarea consumului, a condus la escaladarea deficitului balanței comerciale, dar și la o inflație record, sigur, raportată la situația țărilor din Uniunea Europeană.

Iată unde au dus impostura și diletantismul foștilor guvernanți – asta e din campanie! De aceea, acum este nevoie de politici ferme și eficiente, care să readucă economia și finanțele publice pe direcția echilibrului și a sustenabilității. În acest sens, misiunea guvernului PNL de a găsi soluții la problemele create de guvernele de dinainte nu va fi deloc ușoară. Sunt însă convins că vom face pași importanți în direcția bună, către România normală!”, a declarat Iohannis. 

Șeful statului a subliniat, în acest context, că guvernul PNL trebuie să gestioneze probleme complicate. 

”Acest guvern nou trebuie să gestioneze probleme complicate și, tocmai de aceea, se cuvine să răspundem și la întrebări incomode, dar indispensabile pentru viitorul economiei noastre.

De exemplu, merită să ne întrebăm, împreună cu dumneavoastră, ca reprezentanți ai mediului de afaceri din România, cum ne dorim să arate relația oamenilor de afaceri cu administrația guvernamentală? Care sunt modelele de business fezabile care ar trebui multiplicate? Sau, cum putem să construim România antreprenorială, pe care ne-o dorim cu toții din această sală?

Cred că a devenit evident pentru fiecare dintre noi, decidenți și oameni de afaceri, deopotrivă, că birocrația excesivă reprezintă o povară pentru dezvoltarea afacerilor, iar lipsa de predictibilitate constituie un factor inhibator pentru inițiativele de afaceri.

De aceea, în economie, buna guvernare trebuie așezată pe reperele indispensabile ale transparenței, ale consultării și dialogului”, a mai spus Klaus Iohannis

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis
 
Loading...