Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Klaus Iohannis, despre creșterea pensiilor și alocațiilor: Atât s-a putut! N-ar fi existat banii nici dacă nu aveam epidemia. Nu se discută despre tăieri de salarii și pensii (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre creșterea pensiilor și alocațiilor: Atât s-a putut! N-ar fi existat banii nici dacă nu aveam epidemia. Nu se discută despre tăieri de salarii și pensii (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 09 Sep 2020, 18:34
Klaus Iohannis, despre creșterea pensiilor și alocațiilor: Atât s-a putut! N-ar fi existat banii nici dacă nu aveam epidemia. Nu se discută despre tăieri de salarii și pensii (VIDEO) Foto: presidency.ro Economic

Președintele Klaus Iohannis a subliniat, în conferința de presă susținutăă miercuri, la Palatul Cotroceni, că atât majorarea pensiilor făcută de la 1 septembrie, cât și dublarea eșalonată a alocațiilor au fost făcute în limita permisă de buget în acets moment, în contextul crizei provocate de epidemia de coronavirus. Astfel, șeful statului a catalogat drept ”jalnică” încercarea PSD de a reintroduce în proiectul de rectificare bugetară creșterea pensiilor cu 40%.

 

Klaus Iohannis, despre creșterea peensiilor și alocațiilor: N-ar fi existat banii nici dacă nu aveam epidemia și criza economică

 

”N-ar fi existat banii nici dacă nu aveam epidemia și criza economică. Acum că le avem e clar că bugetul s-a restrâns considerabil. Totuși, și eu, și premierul și ceilalți membri ai Guvernului au vrut o creștere de pensii. Atât s-a putut! E valabil și pentru eșalonarea dublării alocațiilor. Noi vrem, dar asta nu înseamnă că bugetul permite. Revin deci la ce am mai spus și e regretabil că PSD nu a înțeles nimic și continuă să lase unora impresia că se putea mai mult. Nu se putea mai mult și această încercare a PSD de a corecta în Parlament ceva ce nu se poate e pur și simplu jalnică, o abordare populistă electoralistă care nu le face cinste. Mai mult decât s-a decis acum prin rectificare bugetare nu se poate. Finanțele publice nu pot fi extinse. Nu am vrut pandemia, nu am vrut criza economică, dar trebuie să gestionăm finanțele astfel încât lucrurile să funcționeze și pe viitor. O abordare responsabilă e cea mai sănătoată pentru fiecare român”, a declarat Klaus Iohannis.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Iohannis: Nu se discuta despre tăieri de salarii și pensii, este exclus așa ceva

 

În acest context, șeful statului a exclus varianta tăierilor de pensii și salarii, precizând că este ”o prostie PSD-istă aruncată din motive electorale”.UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

„Nu s-a vehiculat niciodată o tăiere de salarii și pensii, asta e o prostie PSD-istă aruncată în spațiul public din motive electorale. Nu are nimeni de gând așa ceva. Dar bugetul pe anul viitor trebuie construit cu mare grijă și e de preferat să fie aprobat și discutat de noul Parlament rezultat din alegerile parlamentare și nu de actualul Parlament unde vedem abordări neprincipiale și neconforme cu realitatea. Nu se discuta despre tăieri de salarii și pensii, este exclus așa ceva. Ne pregătim de ani de creștere, nu ani de reducere”, a mai spus Klaus Iohannis.

PSD a depus luni, la Comisiile de muncă ale Parlamentului, un amendament la rectificarea bugetară, prin care se abrogă prevederea potrivit căreia punctul de pensie creşte cu 14% şi se păstrează forma iniţială din Legea pensiilor, prin care acestea se majorează cu 40% de la 1 septembrie 2020. Marți, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, și-a manifestat încrederea că amendamentul va trece de plenul comun al Parlamentului. 

„Am avut discuţii cu mai mulţi lideri de grup din Parlament şi lideri de partide şi noi credem că amendamentul va trece în votul din plenul comun. PSD este minoritar acum în Parlament, ca să terminăm şi această discuţie, printr-o migraţie, mult hulită acum un an de către preşedintele Iohannis şi PNL, către PNL. Grupul PNL din Parlament, în acest moment, are 20% componenţă parlamentari din alte zone politice”, a declarat Marcel Ciolacu, marți, pentru RTV.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis