Klaus Iohannis, după deblocarea pachetului financiar european: România, pregătită să folosească aceste fonduri pentru reforme şi investiţii în sectoare cheie
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi seară, în contextul în care liderii europeni au deblocat pachetul financiar în valoare de 1.800 de miliarde de euro pentru susţinerea redresării economice din recesiunea provocată de pandemia de coronavirus, că ”România este pregătită să folosească aceste fonduri pentru reforme şi investiţii în sectoare cheie”.
„Acord important astăzi prin deblocarea viitorului buget al Uniunii Europene şi a pachetului de relansare economică. România este pregătită să folosească aceste fonduri pentru reforme şi investiţii în sectoare cheie, în beneficiul tuturor românilor”, a scris, pe Twitter, șeful statului.
Pachetul financiar pentru susţinerea redresării economice din recesiunea provocată de pandemia de Covid- 19, deblocat
Joi, liderii Uniunii Europene au deblocat pachetul financiar în valoare de 1.800 de miliarde de euro pentru susţinerea redresării economice din recesiunea provocată de pandemia de Covid-19, după ce au ajuns la un compromis cu Polonia şi Ungaria, a declarat preşedintele Consiliului, Charles Michel, conform News.ro.
„Acord referitor la MFF (cadrul financiar multianual) şi pachetul de redresare. Acum putem începe implementarea şi refacerea economiilor noastre. Pachetul nostru major de redresare va duce mai departe tranzaţiile noastre digitale şi ecologice”, a transmis Michel pe Twitter.
Ungaria și Polonia au blocat adoptarea bugetului UE și a fondului uriaș de recuperare economică
Amintim că, în noiembrie, Ungaria și Polonia au blocat adoptarea bugetului UE și a fondului uriaș de recuperare economică, argumentând că planul UE riscă să deraieze.
Prim-miniștrii Viktor Orbán și Mateusz Morawiecki s-au întâlnit la Budapesta pentru a discuta despre modalitățile de a-i convinge pe liderii UE să abandoneze planul.
Într-o declarație comună, ei au respins orice mecanism care ar sancționa financiar statele membre pentru încălcarea standardelor democratice.
Au propus o soluție cu două căi pentru a ieși din impas și a elibera pachetul COVID-19. Aceasta implică limitarea condițiilor de alocare a fondurilor și transmiterea spre aprobare a legăturii cu statul de drept către Consiliul European - ceea ce, dacă ar fi adoptat de liderii UE, ar însemna modificarea tratatelor UE.
A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !