Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Klaus Iohannis intervine în scandalul legat de Pilonul II de pensii: Abordarea este la limita unei guvernări diletante, foarte toxice (VIDEO)

Klaus Iohannis intervine în scandalul legat de Pilonul II de pensii: Abordarea este la limita unei guvernări diletante, foarte toxice (VIDEO)

Un articol de: -
Economic

Președintele Klaus Iohannis intervine în scandalul legat de viitorul Pilonului II de pensii și îi somează pe guvernanți să clarifice intențiile pe care le au în acest sens pentru că, susține șeful statului, există riscul ca cetățenii să-și piardă încrederea în capacitatea statului de a gestiona sistemul de pensii. 

”Am observat cu multă îngrijorare ce se întâmplă. Cred că vă amintiți, a fost la învestirea nu știu cărui guvern PSD, cred că Tudose, chiar înainte de depunerea jurământului, la audierile în Parlament, cineva a spus că se desființează Pilonul II. De atunci a apărut un ping-pong de declarații.  Este foarte, foarte îngrijorător. Această abordare este la limita unei guvernări diletante, foarte toxice. 

Îi somez pe guvernanți să-și revină, să clarifice care este intenția lor legată de Pilonul II. Aici sunt banii oamenilor care contribuie la Pilonul II. Nu poți să te joci cu așa ceva. Aici avem de-a face cu o chestiune care trebuie clarificată pe termen lung. 

Riscul cel mai mare este ca oamenii să piardă încrederea în capacitatea statului de a proiecta și gestiona sistemul de pensii. 

Așa nu se poate. Este nevoie de o clarificare fermă, sper una în sensul că PSD nu se atinge de acești bani și atunci lucrurile se pot clădi mai departe. Consultări se pot face, dar este nevoie de o clarificare din partea celor din PSD care au venit cu toate aceste dezinformări”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat cum vede varianta ca Pilonul II de pensii să devină opțional, președintele a răspuns: ”Acest pilon a fost proiectat, s-a creat legislația aferentă și oamenii au început să plătească crezând că vor beneficia de o pensie suplimentară. Dacă doar după câțiva ani cineva începe să schimbe principiul după care funcțioeanză acest pilon, deja totul se duce de râpă”. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis
 
 
 
Loading...