Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Laureatul Nobelului pentru Economie în 2001: Recesiunea ar putea lovi din nou zona euro

Laureatul Nobelului pentru Economie în 2001: Recesiunea ar putea lovi din nou zona euro

Un articol de: B1 TV - 11 Oct 2014, 18:58
Laureatul Nobelului pentru Economie în 2001: Recesiunea ar putea lovi din nou zona euro Economic

Recesiunea ar putea lovi din nou zona euro, avertizează laureatul premiului Nobel pentru Economie în 2001, Joseph Stiglitz. Acesta este îngrijorat şi de situaţia economiei americane. Economistul susține că nu austeritatea este soluţia pentru o remediere a zonei euro. 

Laureatul premiului Nobel pentru Economie spune că politica monetară relaxată nu este răspunsul la problemele economiilor americane și europene.

"O stagnare persistentă ar putea pune zona unică în pericol pentru un deceniu pierdut. Pentru mine, problema nu este că țările din zona euro înregistrează o creștere foarte mică sau chiar una negativă, problema reală este că nu sunt unde ar trebui să fie”, a spus Joseph Stiglitz, citat de Agerpres.

Laureatul premiului Nobel s-a declarat îngrijorat de situaţia Statelor Unite. Acesta a mai spus că, în opinia sa, prima economie a lumii nu este suficient de puternică pentru a justifica o creştere a dobânzilor la mijlocul lui 2015. Stiglitz este de părere că şi liderii europeni au supraestimat în mod constant starea economiei.

"Din păcate, liderii europeni, în special Germania, nu par să recunoască faptul că austeritatea este unul din motivele pentru care Europa are performanțe atât de slabe”, a mai spus Stiglitz.

Citeşte mai multe despre:   recesiune,   Zona Euro