Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Le Figaro: Problemele economice forțează tinerii din sudul Europei să plece la studii în vest

Le Figaro: Problemele economice forțează tinerii din sudul Europei să plece la studii în vest

Un articol de: - 02 Sep 2012, 17:34
Le Figaro: Problemele economice forțează tinerii din sudul Europei să plece la studii în vest Foto: timnews.ro Economic
Situaţia economică dificilă din Europa îi determină pe cei mai mulţi dintre viitorii absolvenţi să se îndrepte către programele de învăţământ din ţările mai puţin afectate de criza datoriilor suverane, informează publicaţia franceză "Le Figaro", citată de Zf.

Proaspeţii absolvenţii resimt din plin efectele crizei financiare, astfel un tânăr din trei este şomer în Grecia, în timp ce în Spania rata şomajului în rândul tinerilor este şi mai ridicată, ajungând la 50%.

Studenții se orientează către țările vestice, sperând că astfel își vor găsi mai ușor locuri de muncă.

Portalul online Studyportals care permite accesarea a peste 19.000 de programe de licenţa şi masterat din toata Europa, găzduieşte în fiecare lună mai mult de 1,5 milioane de vizitatori.

Site-ul a cunoscut o creştere rapidă a numărului de accesări în perioada 2011-2012, studenţii din Italia, Spania, Portugalia şi Grecia fiind cei mai numeroşi.

Destinaţiile universitare cele mai căutate sunt cele care permit susţinerea cursurilor în limba engleză. Aproximativ 44% din studenţi se orientează către cele 1104 programe de licenţă şi masterat puse la dispoziţie de universităţile din Marea Britanie şi Olanda, cele două ţări aflându-se în topul preferinţele tinerilor, conform sursei citate.
Citeşte mai multe despre:   Olanda