Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Proiectul legii offshore a trecut de comisii: ALDE şi PSD susţin că statul şi investitorii îşi vor împărţi egal profitul

Proiectul legii offshore a trecut de comisii: ALDE şi PSD susţin că statul şi investitorii îşi vor împărţi egal profitul

Un articol de: B1.ro - 23 Oct 2018, 17:29
Proiectul legii offshore a trecut de comisii: ALDE şi PSD susţin că statul şi investitorii îşi vor împărţi egal profitul Economic

PSD şi ALDE au căzut la înţelegere privind forma finală a proiectului legii offshore. Această a fost aprobată de Parlament şi va merge miercuri în Parlament pentru votul final.  

Comisiile pentru administraţie, de buget şi pentru industrii au adoptat raportul cu 40 de voturi "pentru" şi 14 abţineri.

Într-o declaraţie comună de membrii ALDE şi PSD din Comisia de Industrii, s-a prezentat forma finală a proiectului de lege. Astfel, profitul ar urma să se împoartă în mod egal între statul român şi investitori. 

Printre alte amendamente admise de Comisiile reunite de industrii, administraţie publică şi buget din Camera Deputaţilor este şi cel care prevede reducerea zonei de protecţie în cazul unor descoperiri arheologice s-a redus de la 200 de metri la 50 de metri.

Deputaţii nu au schimbat nimic cu privire la fiscalitate sau redevenţe.

Proiectul legii offshore a provocat tensiuni ridicate în coaliția guvernamentală, acesta fiind întors în urmă cu două săptămâni înapoi în comisii de la votul din Camera Deputaților ca urmare a nemulțumirii parlamentarilor ALDE și a faptului că PSD a pierdut majoritatea necesară pentru a adopta legea.

Citeşte mai multe despre:   ALDE,   PSD