Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic OFICIAL! TOȚI românii VOR PIERDE BANI la PENSIE: Vezi doar AICI câți bani vei primi mai puțin de luna viitoare...

OFICIAL! TOȚI românii VOR PIERDE BANI la PENSIE: Vezi doar AICI câți bani vei primi mai puțin de luna viitoare...

Un articol de: B1.ro - 25 Oct 2019, 07:38
Sursa: Pixabay Economic

Noua Lege a Pensiilor, promovată de PSD și promulgată recent de președintele Klaus Iohannis, nu vine cu vești bune pentru toți pensionarii.

CUTREMUR MONDEN! SÂNZIANA BURUIANĂ A FĂCUT UN GEST REVOLTĂTOR! IMAGINI DEOCHEATE AU AJUNS PE INTERNE (GALERIE FOTO)

Actul normativ nu repară una dintre marile nedreptăţi ale sistemului, și anume cumularea pensiilor speciale cu cea publică.

CUTREMUR PUTERNIC ÎN ROMÂNIA! E ȘOC ȘI GROAZĂ! SPECIALIȘTII ȘI-AU FĂCUT CRUCE CÂND AU VERIFICAT ÎNREGISTRAREA (GALERIE FOTO)

Astfel, dacă pensionarii de rând vor fi obligaţi, în continuare, să opteze pentru o singură categorie de pensie, alte categorii sociale precum parlamentarii sau militarii vor primi, pe lângă pensia publică, şi una specială.
DOLIU ÎN LUMEA ARTISTICĂ! ADIO, MAESTRE! NE-A PĂRĂSIT ÎN URMĂ CU PUȚIN TIMP. Lasă în urmă O CARIERĂ DE 60 DE ANI 

Potrivit noii legi, persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare şi nu fac obiectul unor legi speciale nu pot beneficia de una dintre următoarele patru categorii de pensii publice: pensia pentru limită de vârstă, pensia anticipată, pensia de invaliditate, pensia de urmaş.

În cazul lor, legea prevede că o persoană poate beneficia de "o singură categorie de pensie dintre cele prevăzute".

Excepţie face ajutorul pentru soţul supravieţuitor.

Dacă soţul supravieţuitor nu optează pentru o pensie de urmaş, el poate beneficia, pe lângă pensia proprie, de un ajutor lunar de 25% din pensia soţului decedat, aflată în plată sau cuvenită la data decesului, iar suma totală încasată nu depăşeşte 80% din salariul minim brut pe economie, scrie a1.ro.

 

Citeşte mai multe despre:   Legea pensiilor
 
Loading...