Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Da, din păcate e ADEVĂRAT: Se vor TĂIA PENSIILE! VEZI până la ce dată se mai dau BANII....

Da, din păcate e ADEVĂRAT: Se vor TĂIA PENSIILE! VEZI până la ce dată se mai dau BANII....

Un articol de: B1.ro - 27 Noi 2018, 09:22
Da, din păcate e ADEVĂRAT: Se vor TĂIA PENSIILE! VEZI până la ce dată se mai dau BANII.... Economic

În loc să fie mărite, pensiile riscă să scadă. Unul din motive e că Ministrul Muncii care a lucrat la Legea pensiilor, Lia Olguța Vasilescu, a plecat de la minister înainte ca legea să fie votată în Parlament. 

”PSD şi ALDE vor dori să o aprobe în mare viteză, pe repede-nainte, aşa cum au mai făcut şi cu alte acte normative, care nu au avut impact pozitiv, mai mult unul propagandistic. Mai ales că, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a fost remaniat, iar la o dezbatere de o asemenea anvergură, în mod normal, ministrul Muncii trebuia să fie prezent, pentru a-şi susţine punctul de vedere”, a declarat senatorul Ion Marcel Vela.

El a mai spus că s-ar putea ajunge la adoptarea unei legi încropite, plină de discriminări.

”Ca să ştie toţi pensionarii, până în anul 2022, această lege nu dă satisfacţii şi venituri suplimentare, ci le taie două treimi din majorările la care sunt îndreptăţiţi. Totodată, în această lege, pilonul II de pensie este taxat de către instituţia care foloseşte fără dobândă sumele aferente pilonului II, în primele două-trei luni ale anului, când încă sunt întârzieri la viramentele pentru pilonul de bază al pensiilor. Deci, pilonul II de pensii este folosit cam incorect, până le intră încasările la pilonul de bază, de către Guvern, pentru a achita pensiile din ianuarie şi februarie”, a mai explicat Vela.