Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic LISTA cu BANII de PENSII: Introdu AICI data și afli acum tot ce trebuie să știi despre pensia ta!

LISTA cu BANII de PENSII: Introdu AICI data și afli acum tot ce trebuie să știi despre pensia ta!

Un articol de: B1.ro - 04 Dec 2018, 07:45
LISTA cu BANII de PENSII: Introdu AICI data și afli acum tot ce trebuie să știi despre pensia ta! Economic

Noua lege a pensiilor vine cu schimbări importante în ceea ce privește vârsta de pensionare a femeilor. 
Potrivit proiectului de lege privind sistemul public de pensii elaborat de Ministerul Muncii, vârstele standard de pensionare vor fi tot de 63 de ani pentru femei şi 65 de ani pentru bărbaţi, aşa cum prevede actuala legislaţie.

Stagiul de cotizare va fi de minimum 15 ani, în timp ce stagiul complet va fi de 35 de ani (valabil atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei). Proiectul de lege a fost aprobat de Guvern.

Vârsta de pensionare la femei va crește cu doi ani, astfel că româncele născute în ianuarie 1971 se vor putea pensiona la 65 de ani, scrie a1.ro.

Pentru femei, tabelul de mai jos este definitoriu:


Pe site-ul ministerului Muncii există un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Conform documentului, atât femeile, cât și bărbații vor primi pensie de la stat la 65 de ani. Dacă proiectul va trece, primele afectate de această măsură sunt cele născute în ianuarie 1971 și se va întâmpla în 2035. Atingerea acestei vârste se face gradual, în funcție de dată nașterii, la fiecare 3 luni adăugându-se câte o lună.Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Pensia medie în România este printre cele mai mici din Europa, la un nivel de numai 160 de euro. Cel mai bine la acest capitol stă Luxemburgul, unde pensia medie ajunge la 3.000 de euro.

În Italia, pensia medie este de 1.140 euro, în Franța de 1.100 euro, în Spania de 880 euro, în Polonia de 440 euro, iar în Cehia de 400 euro.
 

Citeşte mai multe despre:   Legea pensiilor